15 december 2011

Julstress....

..jag som försökte undvika detta, but no..jag hade nästan alla presenter köpta, beställda och inpackade, men dom sista som fattas har nu blivit och störa. Jag kan erkänna att jag HATAR att köpa julkappar, jag skulle hur bra som helst klara mig utan dem, för mig är det viktigaste att man samlar sig på julen, äter god mat och umgås. Men nu för att småbarn har kommit in i familjen måste man fortsätta denna äckliga tradition.
Men t.ex. med vänner, behöver inga julklappar, finns ingenting jag egentligen behöver, men det jag vill ha är mera tid med mina vänner, så då är det bästa man typ kan göra att spendera tid med dem. Så iställe för att köpa en present så bestämmer man sig för att göra någonting roligt tillsammans, tex går på teater, bio, ut och äta, konsertt..helt vad som helst, detta skulle kunna vara framtidens presenter, eftersom tid är någonting som är så dyrbart nuförtiden och ingen har riktigt tid för varandra mera.

Något jag uppskattar även är egengjort, det att någon satt ner sin tid på en, det uppskattas, vare sig det är strumppor, godis, ljuslykta, fint kort...allt uppskattas. Speciellt när det nu är dåliga tider och folk inte har pengar så vill jag inte att man skall känna sig obligerade till att köpa någonting bara för att måstas ge någonting.

Lite egengjort godis, vem skulle inte gilla sådant?:)

Och lite till...

Egengjord(made by mofa) ljustake..perfekt till jul..

Egengjorda(made by Mira) sockor, värmer perfekt till vintern..


När jag nu börjat sportta med att hitta skatter på kirpparen, så ser man på samma gång sådana som söker sina julklappar där, det kan vara en äldre man som söker en leksak till sitt barnbarn, en mamma som söker en ishockey hjälm till sitt barn. Jag blir glad att människor inte alltid måste köpa nyaste nya till sina barn eller bekanta, vissa saker kan hur bra som helst användas om och om igen. Men jag blir så ledsen då jag märker hur dessa personer skäms för att dom måste handla sina presenter där, men varför vara det? Denna jord och även din egen plånbok mår så mycket bättre av recykling, tänkt på det gott folk!! Själv skulle jag troligen bli gladare av en lite vintage aktig handväska från någon kirppare än en splitter ny, dom har mera av en edge i sig anser jag.

Nu menar jag inte att jag inte uppskattar det ifall någon köper någonting nytt till en, absolut inte, men mitt budskap var det att man inte väkisin måste skaffa någonting till en, knacka hellre på på min dörr och kom och håll mig sällskap:)