17 maj 2012

Idag..

...idag är det exakt ett år sedan jag blev på mammaledighet. Det var en synkkä dag. Jag var så kär i mitt jobb, ett av de jobb jag alltig kommer vill fara tillbaka till. Där blev man uppskattad, till och med läkarna kunde ens namn och lyssna på en när man kom med förslag, vi skratta ofta, hade ett bra team, hjälptes åt, jaa det kändes inte som ett jobb för mig. Patienterna även respektera en där, sällan hörde man klagomål, annat är det på avdelningar där de sedan börjar kräva saker, men på jouren sitter de mest tysta och väntar att vad som skall hända, och uppskattar det minsta lilla. I like.

Blev ju frågad igen förra veckan om jag skulle vilja komma tillbaka, och när isf. Själv vill jag hålla sommaren ledig med Noomi, kanske jobba då och då om det blir tråkigt, men inte känna mig skylldig till det. Men nu är jag lite lost med att vad om jag blir erbjuden ett jobb till hösten, skall jag ta det? Eller leva lite sparsammare och då iställe vara hemma(jobba lite då och då såklart)..?

Vi blev igår erbjudna en familjedagvårds plats åt Noomi till hösten, helt ett intressant alternativ, men kanske inte riktigt ännu. Skulle själv vila se henne fylla minst 1,5år, men gärna 2år. Men då skulle man ju såklart gå på "lekis" emellanåt och hälsa på andra barn, samt fortsätta andra sysselsättningar så hon blir van med nya annsikten.


Mycket att fundera på, men en dag i taget, nu skall vi överleva denna dag, Noomi vakna kl.5 och var skitsur, somna om, och vakna igen kl.7. Själv har jag hunnit bli bortskämd med att hon sovit till kl.9. Låt oss hoppas att denna natt bara var en dålig natt.

Kort..

..jag har haft lite bloggtorka, helt enkelt too much to do för tillfället, har ännu lite svårt med bloggandet via telefonen(som jag sitter mest med) så få stunder då jag hinner skriva nåt via datorn. Men tänkte ta lite kort om dagarna som gått.

Morsdagen
Jag hade visst klurat ut vad vi skulle göra, och sagt att det är en sak jag INTE vill göra. Männen hade alltså planerat att ta oss till sveaborg med Freddys båt och ha piknik. Är uttråkad på sveaborg från förra året, var inte alls tillräkligt varmt för att go boating, och skulle inte ha orka dra mig enda till stan. Så det sket sig. Istället blev det plan B för Freddy och han ordna en brunch här hemma åt mig med skumppa och en lite present ala Attling. Dagen fortsatte sedan med lucnh hos mommo och kaffe hos mommommo. Passligt chillig dag.

Mor och dotter

Efva <3
Måndagen fick vi sällskap av Nenne och Pontus. Vi grilla och det var helt sjukt gott!! Efteråt var jag så död att jag bara låg på soffan och dog lite, men roligt var det. Tisdag var det släktrunda, var och hälsa på lite här och där och tog så mycket sol jag bara hann. Jag skall bli BRUN!! Var super brun förra sommaren då jag bara låg i solen med min kula.
Igår var jag på jobb, det var relativt hektiskt. Blev fråga att komma och jobba på fredag, "du får komma när du vill på jobb, och fara hem när du vill, du får helt själv bestämma, komma fast till en timme, eller 24". Not so bad I say:) Så ni hittar mig på jobb typ resten av veckan nu, men än en gång, kom inte dit och hälsa på tack.

Nu är vi lediga med familjen, alla sover förutom jag, kanske jag också skall ta en liten napp.