29 augusti 2013

The run..

..jaaa..did it...var på en liten lenkki med Tomppa, och gick faktist helt bra, iaf i börjar..mot slutet blev han lite flåsig, men nog skall jag få en bra springkompis av honom ännu!!


Efter min lilla lenkki blev det någonting som ser ut som spyor, Sagas mat, gjorde en äcklig blandning av pasta, potatis, morot, maletkött, lite kryddor, äppel!? och tomat, får se om det duger imorgon, men tror nog kompost-Saga tackar och bockar för allting som man kan sätta på en tesked.



 På tal om Saga, fröken har på 3h tid sömn vaknat kanske 6ggr, ser fram emot denna natt!!!

Och Nomssan då? Hon vill aldrig fara och sova, eller det är alltid ett litet kämppande med henne då det är nattdags, idag skulle hon sova på vår köksmatta, "tuta hääää!!!"...men hon tyckte inte det var så roligt sen mera då hon insåg att jag faktist tänkte lämna henne där och sova...då dög sängen sen igen mitt i allt..



Idag lyser alla våra ledlamppor där ute, dom är så mysiga, får inte det att se fint ut på bild, men I like it, snart skall jag gräva fram yllekoftan och sockorna och sätta mig ute med mitt rödvinsglas och njuta av höstkvällarna medan mina lyktor där ute alla lyser...åhjaaa...


Int som på tv..

..jag SKULLE njuta av en egen stund i matbutiken(woopwoop), men det blev att ta mammasjuka Nomssan med, går alltid bra en stund, typ 24sekunder, sedan är kaoset igång, mitt i allt har vi ispåsar, skolack och glutenfria muffinsar på köplistan, och en vild och sur Nomssa. Enda räddningen i ett sådant fall är att lura henne i min vagn, gå till saftavdelningen och ta en trip, sätta den i vagnen och säga att hon får den SNART..and voilá..we have a much nicer kid!!
Och belöning fås i bilen..


Idag har jag även tänkt att jag skall göra någo crazy, nämligen fara och springa med TOMPPA!! Vår hund alltså, den crazygare! Vår andra vill helst sova dygnet runt så honom är det ingen vits att försöka med ens, eller vi har försökt, men resultatet var att alla stod och grät till slut. Men får se, hoppas på att få en ny lenkkikaveri!!


Idag kom även vår granne fram till mig och fråga när Saga sover sin första dagssömn. Vad hon ville med det var att hon skulle ta Noomi till sig och skötas då, så att jag skulle få sova!! Kan vara att jag klagat lite för mycket på mina sömnlösa nätter, och att hon kan se min desperation, ångest och tröttnad bakom dessa rödsprängda ögon. Vilken ängel!! Blev helt paff och nästan tårögd, sällan folk erbjuder sådan hjälp som är guld värd, lixom sådär riktigt påriktigt!! Hon sa att hon ringer på om jag inte kommer självmant över, så hon mena verkligen allvar:D storgillar vårt lilla samhälle här i vårt bolag<3

Iiih!!

..got my shirt..snygg färg..ännu mer ivrig för lördag..tror jag..

Dessutom fick jag mina springkläder nu från Stadium, långa tighta springbyxor som sitter perfekt, rullar alltså inte ner då man rör på sig, och sedan denna snygga rock(som matchar t-skjortan)..lätt och praktisk..


Minus poäng...

...nehej, ingen bra natt inatt heller, jag tror jag går in i väggen snart, min lilla hjärna behöver sömn för att fungera, annors är jag ett nervvrak, farlig för omgivningen, bitter, ilsken, dement, råddig, snurrig...och så vidare...
Tror tyngsta är att ALLTID då jag just fallit i djup sömn så vaknar hon, ALLTID!! och då är jag helt råddig, och efter det så sover hon ju i vår säng för jag är heeelt för trött för att sitta i någon stol och mata henne och sedan försöka få henne tillbaka till sin säng utan att hon skriker ihjäl sig, så kommer lite lättare undan med att han henne brevid mig och svettas, tror jag, men snart är hon 6mån, några veckor ännu, sen är det sömnskolan som gäller...fast får se om jag orkar vänta så länge..



Men iaf fick jag energi av vår playdate idag, ett "kaos" i sällskap är inte så tungt som när man är ensam,  dessutom fattades William(buhuu) från leken, så Noomi och Martin fick ha lite gemensam tid:D dom är smygförtjusta i varandra, helt tydligt, sött:)

Ser inte fram emot nästa vecka, Freddy far till Imatra för tre dagar..TRE DAGAR!! JAG skall överleva ensam här, nätterna med en skrikig unge som jag inte ens aldrig orkar fara och söka på natten då hon vaknar(Freddys jobb), så kommer säkert inte ens att vakna då hon vaknar, för är så van med att hon kommer serverad på ett "silverfat"..suck...tacka vet jag lekisar och andra hemmamammor som stöder:)



För tillfället ser jag mest fram emot 27.9, då blir det avskedsfest för två kollegor som lämnar barnkliniken, tråkigt:( men roligt med fest iaf! DÅ tänker jag dricka mer än ett glas vin, kanske två? Men joo tyvärr har det där mögelhuset gjort att många lämnar arbetet, så synd, är där månne någon kvar då jag tänker återvända?:(