7 september 2012

Tankar..

..visst har jag redan en tid funderat på mitt liv och andras, vad jag har och hur bra vi har det, men tyvärr är ju inte alla lika lyckligt lottade. Det började då min kollega berätta om detta, blev så fascinerad av hur hon hjälpt barn på andra sätt än på jobbet, och hur bra hon mådde av detta. Visst är det ett stort ansvar att ta hand om någon annans barn för några dagar i månaden, visa det normala familjelivet, men tänk så mycke lycka man kan ge, något som är så självklart för mig är bara en dröm för någon annan. Visst har vi mycke på gång för tillfället, men i något skede är detta någonting jag absolut vill göra, det bara känns så rätt.

Konstig typ..

..jaa ni har ju säkert redan hört(sedan jag började blogga) om hur dåligt fröken äter, nå, har hittar två varor hon äter..spenatplättar och maletköttbiffar. Det är det hon vill ha varje dag. Såklart provar jag alltid på nya rätter, men nope. Bröd, bulla och kex går, ibland äppel, men annors är det här allt hon äter..nå..så länge hon är nöjd..

Ser ni..

..hur golvet skiner? Mina fingrar däremot känns som as, hatar att städa, men avskyr kaos, så hur ska man leva?

Sitter och väntar att fröken skall vakna, hon har sovit sedan kl.12, och nu är klockan snart 15.30, nytt rekord. Det var tydligen tungt med familjecafé jag besökte på förmiddagen. Där träffat man andra mammor(och bekanta), äter smörgåsar och bulla medan barnen leker, genialt.

Ikväll blir det bio med flickorna, skall och se på male strippers, Magic Mike med andra ord, bra avslutning på denna dag.

Imorgon har min syster sedan 30års fest, blir kräftiis, megafest på c.50pers..jag känner inte ens så många tror jag. Men det kan inte gå fel, kommer bli urkul, och skönt att få med mannen lite vara ute och ha roligt på "tumis", visst behöver alla mammor lite andningspaus ibland, eller vem vill liksom inte ha det? I will enjoy.

Dagens mat..

..enkelt och snabbt, bra för oss som inte har mycket tid att stå vid spisen..

Ingredienser:
- Hönstrimlor smaksatt eller naturell
- Wokgrönsaker av egen smak, frysta eller fräscha
- En halv röd chili
- Wok sauce, valfri smak, själv tog jag sweet and soure ginger
- Ex rainbows sweet and soure sås ännu

Börja med att steka hönan, tillsätt grönsakerna och chilin, till slut såserna, salta och peppra och tadaa så är det färdigt på typ 10min, nam. Man ka n även tillsätta nudlar om man vill, sätt dom då och vila i hett tevatten, och då de är mjuka så med i stekpannan. Hott hott hott men gott.