26 april 2012

Konflikter..

..det negativa med våren är då det är dags för de unga att söka in till skolor. Just denna grej leder alltid till diskussioner, vad skall studeras, var skall man studera, vad är fint och vad är in? Typ alltid kommer det till samma slutsats, du är ingenting om du inte studerar på uni. Det är fint att studera på uni, du får respekt om du studerar på uni, du blir tagen på allvar då du studerar på uni. Du skall studera på uni fastän ingenting där intresserar dig, bara för att det är något de flesta förväntar ur dig.
Själv studera jag "bara" på en yrkeshögskola, tog min sjukskötarexamen där. Hann inte bli färdig förrän folk börja fråga när jag skall fortsätta studera. "Inte har du välan tänkt jobba med det där resten av ditt liv?, "Nu vill du väl bli magister inom någonting ännu?". Suck. Jag kan säga er att jag är nöjd med vad jag är och vad jag gör, har för tillfället inget behov för någonting annat, jag är inte en sämre människa för det, jag kan ändå delta i olika diskussioner, tänka, leva, ta hand om mitt barn och mitt hem, utreda ärenden. Bara för att jag inte har en magistersutbildning är jag inte en idiot. Bara för att man studerat på uni behöver det inte betyda att man är lycklig, blev nästan lite arg då jag läste om idioten som tog livet av sin familj och sedan sig själv. Överallt var det med stora bokstäver "JOHTAJA tappoi...", "KORKEAkoulutettu mies....som om dom skulle vara någo bättre bara för att dom är höga i rank? Som om någon frågar "vad är din utbildning?", och är den hög så kan det inte gå snett i ditt liv? Som om det vore en garanti?
Folk har kommit fram till mig och berättat om deras drömmar, men eftersom dom är högt utbildade kan dom bara göra det som förväntas av dem. Är det ett liv?
Jag hoppas iaf att folk tar en funderare, och funderar lite vad dom släpper ur sina käftar ibland...Tack!

Ps. Nu menar jag inte heller att jag har någonting emot de som studerar på uni, no no, så länge man är nöjd med det man gör, och det man SJÄLV vill göra så är allt fine. Det är bara vissa folks tankesätt som stör mig.

Whyy..

...varför skall man gå och säga att "tur att man själv är frisk"..? det är ju bara idiotiskt, för idag vakna jag med halsont. Noomi har även haft en dålig natt, vakna igen med c.2h mellanrum, hon är så täppt att hon säkert inte får luft ordentligt, stackarn. Så idag är vi döda båda två, blev ingen babyrytmik, bara snörvlande.
Får se i vilket skick man är på vappen, blir det att sitta hemma bara eller ej..suck..

Väntar på majmånad. I maj firar jag min första morsdag, och med Freddy vår 1års bröllopsdag. Vart for detta år? Snart firar vi välan diamantbröllop.

Idag är det Noomis namnsdag, Teresia, har alltid varit dålig att fira namnsdagar så vet inte vad jag skall hitta på till henne. Kanske jag ger henne sin favoritmat och läser "Var är Tippen?" 10 gånger idag. Själv firar jag inte min egna namnsdag, inte födelsedag heller, inte mera. Anser inte att det är något speciellt att fira, eller känns mera som tvång för människor att köpa presenter typ..
Själv tvinga min syster mig att ha ett litet kalas på min födelsedag, fastän jag inte alls ville, det resultera i migren och det ena med det andra, är ju nog trevligt att träffa folk man inte sett på en tid, men det kan man välan göra annors också? utan presenter och kakor. Själv uppskattar jag mest spontanitet, allt behöver inte alltid planeras så mycket, vill man komma och trakassera mig och Nomppa på dagen så är man mer än välkommen:) Har alltid kaffe och vatten iaf att bjuda på:D

Men nu skall jag betala räkningar(hurraa) och forska lite i min present av Ullisen, skall bli master på muffinsar:)