28 januari 2014

Lekis-issues..

...snart är det ju vår och man måste börja fundera på hösten, nå, Nomssan går ju för tillfället i Hindsbylekis, lekiset är 4ggr i veckan och är uppe från 9-13, meningen är ändå att man bara skall ha barnet max 3h där. Vi har gillat platsen, Nomssan kommer bra överens med barnen och ledarna, omgivningen är trevlig, men visst finns det nackdelar också. Lekiset är ju en plats där du droppar av din unge för att det skall slippa och göra sådant som man kanske inte hinner eller kan här hemma, som att vara ute och utforska(här hemma blir det bara korta stunder då Saga sedan blir kall då hon inte kan röra sig så bra i snön). Men tyvärr är de inte ute så mycket som man skulle tycka, då det är varmt är dom ute från 9-10.30, nu går de in mycket tidigare eller så är de inte ute alls, vilket gör att Nomssan är helt tokig sedan då jag söker henne.
Visst förstår jag att det kanske inte är så lätt att vara ute med flera ungar då det är lite kallare, och visst blir ju barnen kalla där ute, men tror ungarna ändå skulle må så mycket bättre av det. Ett annat minus är att de skall ha med en smörgås som mellanmål där. Det äter de typ kl.11. Då får de även frukt och dryck där. Men problemet är att då jag sedan söker Nomssan och vi skall äta här så är hon inte alls hungrig, har provat på att skjuta upp lunchen till senare men det hjälps inte. Så dagar då hon är på lekis äter hon inte annat än morgonmål, semlan på lekiset och sedan lite kvällsmål.
Men annors gillar jag allt med lekiset, de pysslar, läser böcker och sjunger. Men visst har jag kanske lite börja fundera på lekiset som finns här i samma by som vi bor, det är uppe från 9-12, där är de ute först, sedan går de in och där får dom LUNCH!! det skulle ju vara perfekt. Gården är ju inte lika "mysig" men nog helt okej. Så måste ta en funderare.

Har även börja fundera på att kanske söka in till skolan igen på hösten. Kommer ju inte att börja jobba än så kunde ju utnyttja tiden till att göra någon nytta för mig själv, så tänkte studera till hälsovårdare!!! JAAA...JAG!?! kan inte se mig som en person som sitter vid ett bord bakom en dator, MEN, kunde vara ett trevligt alternativ i framtiden då man inte sedan mer orkar med treskiftesjobb eller om min sjuka rygg brakar helt och hållet. Så att sådant. Men att fara tillbaka till Arcada? ugh...lite självmord nog..

Ugabuga..

..jag måste erkänna att jag redan tycker det är lite underhållande det här, spysjukan vi fick från Eilat is still going strong...det är nu 10dagar sedan vi spydde, och ännu också faller alla som små flugor som vi har träffat..ingen skillna att har de varit här eller har vi varit på besök..även de som ALDRIG typ haft spysjuka har spytt..så det är verkligen frågan om en killerbobba. Men tur så är det en ganska lätt version, man är max 12h sjuk och sedan börjar livet le igen, och som bonus är man iaf 2kg lättare, what a joy. Men hur länge månne vi ännu skall vara försiktiga? När månne någon vågar komma och hälsa på oss eller låter oss hälsa på hos dem igen?

Nå, idag har iaf varit en helt nice dag, Nomssan fick bli hemma från lekis då det var så mycket på to-do-listan, så skulle inte ha hunnit föra och hämta henne, men istället var vi ute på förmiddagen och testa skidor, det verka vara en helt rolig grej enligt henne, så skall definitivt "skida" snart igen.


Efter det fick vi famn på besök, blev bakning och storstädning, för att sedan kunna rådda allting igen med Freddys 30års kalas. Tyvärr låg hälften av gästerna hemma och spydde så det blev ett lite mindre kalas än vad vi trott. Får välan fira honom lite bättre på lördag sedan..om inte någon ny bobba erövrat oss då...who knows...