11 oktober 2013

perfekt..

..ah..what a day..jag är inte ofta positiv men idag är jag...med barnen har är det ett stort FAIL men allt annat...varit ute och promenera i det härliga vädret(jag håller på att bli tant!!), besökt matbutiken två gånger och båda gångerna smaska i mig en massa smakprover(är här i sibbo varje fredag..free food!!) och sedan hann jag även till honkkaren och köpa lite småstuff och höstblommor..finally..så imorgon skall vi med flickorna fixa till lite på vår minigård, få bort mögliga blommor..urk..


Annors har det varit väldigt perusfredag, lagat pizza, badat bastu hela högen(Saga älskar att sitta i sitt badkar och plaska som en dåre), sedan snabbt ungarna i sängen och nu sörplar jag i mig mojitos och äter mitt kilo godis..mmm...snart blir det ö-klass film..


Har även kollat in en massa resor...med god tur slipper vi på en liten familjeresa i december, skulle troligen bli en så exotisk plats som kanarieöarna..wohoo..men tror Nomppa stordiggar..inte för hett och fuktigt..och massa roligt..så vi får se..

Har även kanske planerat lite väääl långt fram i framtiden, men hittade nu en våningssäng(eller en del/säng som kommer ovanför Noomis säng)..så att Saga sedan någongång får flytta in med Nomssan...troligen får hon då ta nedre sängen och Nomssan övre...kanske om ett år? Men iaf så hitta jag nu billigt på nätet en, dessutom har typen juniorstolar som den vill bli av med...våra stokkes är så breda så två av dem tar helt för mycket plats hos oss:( Så kan vara att vi sätter ena till salu snart..någon som är intresserad? Vit och i bra skick, såklart några små märken här och där, men sådana som kommer på en ny stol efter en vecka annors också.


Tsirp tsirp..

..tyst det varit, händer ju faktist inte så mycket i våra liv..inga intressanta storyn eller skvaller..same old same old. 

Men slapp och lufta mig på onsdag, först hullut päivät..som verkligen inte är billigt och bra, skaffa några leggings, en tröja o mössa..lite åt nomssan och sedan från herkkun..170e!!! Jag var svimfärdig och hade lust att fly från kassan!! Usch..så tror jag inte besöker platsen pånytt.

Efteråt for vi med syrran på bio, var och se på leijonasydän, finsk film om en nazi som blir kär i en brud med ett mörkhyat barn..var mycket typisk finsk film..våld, sex, alkohol och kärlek..men jag gilla den, Peter Franzen är sjukt bra i den, så rekomenderar den vidare åt er.


Och tydligen kan Saga dricka från flaska!!! Var ju borta då hela kvällen på onsdag..och flaskan hade smakat hur bra som helst..men med min mjölk..har ingen lust att sitta och pumppa patetiskt små mängder som en dåre..så får vänja hrnne mer nu med fejkversionen..sen skulle jag nog vilja sluta amma så småningom..tror livet lättar efteråt.

Men idag är det fredag!! Har redan varit på mammacafe och handlat!! Senare skall jag försöka och hinna köpa lite blommor som jag kan plantera..och sedan är det pizza och mojitos(tack nina för idén) som gäller!!! 
Och imorgon är det apan anders och 30års fest på agendan..woop!!


Glad fredag<3