10 maj 2013

And theeen..

..jaa det finns ju ett liv då man kommer hem också, och har nog varit en hel del, första gången jag nu sitter utan ett barn i handen eller något annat att göra, skönt. Då vi kom hem konstatera man ju att kylskåpet var tomt(fyller ingen på det när man är på semester??), så vi flydde till min mamma och åt upp allt ätbart(man är ju van med stora buffamåltider och efterrätter nu).

På tisdagen hade jag en spännande dag, hade bjudit hem till mig ett par kompisar jag inte sett sedan högstadiet. Båda har barn och det var roligt att dela erfarenheter och catcha allmänt upp, vill definitivt att det blir en tradition att ses, tyvärr går ju alltid tiden så snabbt och med barn och deras rutiner så hinner man inte sedan skvallra så mycket man skulle vilja. Allmänt förstår jag inte varför man inte gjort något sånhänt tidigare, kul.

Igår var det sedan stor projekt dag, fick svärfar med familj hit och hjälpa till med köket, har ju pratat om att jag vill ha en ny look i det och nu är det gjort, äntligen. Böt ut den fula sinken och työtason mot en modernare sink och vit(iik) kiiltävä työtaso. Nu är köket mycket ljusare och känns större, i like.

Before..

..and after..men min sista touch fattas såklart..


Idag är det pizza och hockey som gäller, får finland guld i år tror ni?
Och snart är det morsdag!! vad månne min kära man har hittat på åt mig;D har inte så stora förväntningar..haha..

Long time no skriiiiv...

..hej på er alla där ute...länge sedan senast..varit minst sagt lite ståhej så har inte hunni skriva..mycket/litet har hänt sedan senast. Vi var ju alltså på semesteeeer, grekland..rodos..mythos beach..heaven...vi njöt för fulla mugga, all inclusive rockar, gjorde av med 25euro under resan, så inte illa. Vårt hotell hade allt man behövde, flera poolar, flera restauranger(fast vi åt alltid på samma..stor buffa med olika maträtter every day), snygga och stora hotellrum, trevlig personal och passligt med aktiviteter, såsom vattengymnastik, kids disco, temakvällar osv.

Att resa med ett barn under 2år och en lillis på 6veckor är minst sagt spännande, men bättre gick det än förväntat, eller hade kanske hoppats på att lillis skulle ha sovit mer så jag kunde steka mig men bler nog mer att sitta i skuggan och underhålla henne. Tror det absolut viktigaste då man far på en sådanhär resa med två barn är en bra vagn och många hjälpsamma händer. Skulle aldrig fara någonstans med bara min familj, utan var nog bra att ha syrran och hennes med, absolut. Och buffarestaurang rädda många gånger våra luncher/middagar...hungriga barn har inte tålamod att vänta på mat...för att inte tala om vi vuxna!! Men i all helhet hade vi en väldigt lyckad resa, även då vi inte rörde oss utanför hotellets område(förutom jag och anna då vi var aktiva), skulle definitivt kunna tänka mig åka tillbaka till samma ställe, varmt hade även, saknar mina pina coladas redan. Mest saknar jag nog den goda maten och gratis drycken som man fick så mycket man ville av...bajbaj grekiska delikatesser...hello makaronilåda typ every day..